Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Свечано обележен почетак нове академске године на Алфа БК Универзитету

Свечано обележен почетак нове академске године на Алфа БК Универзитету

Свечано је обележен почетак нове академске године на Алфа БК Универзитету, симболизујући још један тријумф знања и успеха. Првог октобра 2024. године, у амфитеатру у величанственом здању у срцу Новог Београда, окупили су се студенти, професори и гости како би прославили овај важан тренутак. Алфа БК Универзитет, који више од три деценије предводи приватно образовање у Србији, поново је доказао да је несумњиво на челу академске елите.

Ректор Универзитета, проф. др Јован Веселиновић, обратио се присутнима истичући значај овог новог почетка: „Велика ми је част и задовољство да вас поздравим испред Алфа БК Универзитета и пожелим вам добродошлицу на свечани пријем 31. генерације бруцоша. Данас примамо нову генерацију студената који ће постати део богате академске традиције нашег Универзитета”. Он је истакао да је Алфа БК Универзитет, као први приватни универзитет на овим просторима, током три деценије свог постојања изградио мрежу од преко 30.000 дипломираних стручњака – менаџера, дипломата, економиста, полиглота и инжењера, који су знања стекли управо овде. „Наш Универзитет није само место учења, већ је и расадник идеја, визије и будућих лидера”, нагласио је ректор, подсетивши на углед који ова образовна установа ужива у Србији и шире.

Овај успех не би био могућ без визије и подршке породице Карић, која је својим преданим радом поставила темеље Универзитета и омогућила његов континуирани развој. Свечаност је својим инспиративним говором додатно увеличала госпођа Миланка Карић, оснивач Универзитета Браћа Карић и почасна председница Фондације Браћа Карић.

„Посвећеност образовању и развоју младих стручњака јесте темељ нашег Универзитета, а ми смо ту да обезбедимо највише стандарде образовања”, истакла је Миланка Карић, позивајући студенте да искористе све могућности које им Универзитет пружа и подсетила је на саме почетке и прве кораке у приватном високом образовању пре више од три деценије.

„Визија Богољуба Карића, мог супруга и оснивача Алфа БК Универзитета, рођена је у пре више од тридесет година, када нико није размишљао о приватном образовању. Он је желео да омогући свим студентима који нису имали новца да студирају и иностранству – да добију врхунско приватно образовање у својој земљи. То је био корак испред времена, и ево и данас видимо да је то била права визија пута којим треба да идемо”, истакла је госпођа Миланка Карић.

Окупљенима се обратио и председник Студентског парламента Алфа БК Универзитета Теодор Вукелић, који је поздравио колеге и пожелео им сву срећу у новој академској години. На свечаној церемонији присуствовали су и декани и професори пет факултета Универзитета, који су спремни да својим студентима понуде најбољу подршку у остваривању њихових академских циљева.

Са најбољим програмима и јасном визијом, Алфа БК Универзитет наставља да инспирише и обликује будућност генерација које ће својим знањем и способностима мењати свет. Буди ти тамо где су најбољи – упиши Алфа БК Универзитет! Посетите званичну интернет презентацију на адреси alfa.edu.rs и сазнајте зашто је то најбољи избор за вашу будућност!

аутор фотографија Урош Марковић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24442

ТВ Галаксија 32

Scroll to top